вівторок, 29 березня 2016 р.

Характер роботи.

Наразі це найпоширеніша професія серед сільських жителів, адже саме у тракторі втілилась споконвічна мрія хлібороба - знайти собі надійного помічника у нелегкій селянській праці.

Трактор не просто виконує якусь одну роботу. Поєднуючись з іншими сільськогосподарськими машинами і знаряддями, він щоразу перетворюється. З плугом він орач, з причепом - транспортний засіб, з комбайном - збиральна машина. Трактор сіє, вносить добрива, жне, викачує воду, прокладає траншеї, корчує дерева, обслуговує ферми. Крім цього, він бере безпосередню участь у збиранні різних сільськогосподарських культур. Усе, що вирощено у полі, має бути зібрано в короткий термін, і тракторист - найактивніший учасник цього процесу. У період посівної та збиральної кампаній його робочий день ненормований.

До речі, трактори, працюють не тільки в полі, але й на будівельних майданчиках, заводах і фабриках. Вони використовуються для очищення вулиць міст від снігу та бруду. Отже, професія тракториста вже давно перестала бути лише сільськогосподарською, нині вона є досить престижною і затребуваною на ринку праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар