вівторок, 29 березня 2016 р.

Вміння та навички

Тракторист повинен знати дуже багато: будову трактора, його вузлів та систем, технологію виконання механізованих робіт, правила експлуатації і технічного обслуговування тракторів, комбайнів та всіх типів сільгоспмашин, що агрегатуються з ними, технологію та методи вирощування сільськогосподарських культур (для трактористів сільськогосподарського виробництва), правила техніки безпеки і дорожнього руху.

Він має вміти управляти різними видами тракторів, збиральними комбайнами, вантажними машинами, користуватися слюсарними інструментами, складати і розбирати електроприлади. Стежити за справністю техніки та ремонтувати її. А ще – орати, сіяти, збирати, транспортувати врожай, весь час спостерігаючи за показаннями приладів і станом машини.

Тракторист повинен:
- раціонально і ефективно організовувати працю на робочому місці;
- дотримуватися норм технологічного процесу;
- не допускати браку у роботі;
- знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці і навколишнього середовища, дотримуватись норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт;
- використовувати, за необхідністю, засоби попередження і усунення природних і непередбачених виробничих негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо).

Немає коментарів:

Дописати коментар